Solstrøm
Da strømforbruk er et vesentlig punkt er det viktig og holde dette så lavt som mulig, samtidig som mange ønsker samme komfort som hjemme.
Flere leverandører og butikker har et rikt utvalg av varer til solstrøm som pærer, lamper, Bilradioer, tv mm.

Batterier: anbefaler AGM batterier da disse tåler sterk kulde og mange dyputladinger. Finnes i ulike størrelser/ytelser.
Kabler/ledninger: På eldre anlegg ble det brukt tynne ledninger, dette gir stort tap i lange strekk, som medfører lav spenning, med resultat at tv, modem, parafinovn ikke starter. Bruk kabler med minst 1,5-2,5 mm2 i tverrsnitt på hovedkurser. Er det utstyr med stort strømtrekk økes tverrsnittet.
Ledpærer: Er og anbefale til solstrøm, da de bruker svært lite strøm og har lang levetid (reduksjon på 80-90% i forhold til halogenpærer).
Bilradio, Tv, modem, vetilator, vannpumpe er produkter som kan brukes 12volt. I dag kan alle standardlamper inne og ute brukes i et 12 volt anlegg(trenger bare bruke pærer for 12 volt).


Tv/radio
Tv: Jeg har prøvd ulike tv'er og Rikstvbokser(samme som Canal digital/Viasat). Dette er de produktene som bruker mest strøm i et 12 voltsanlegg. Har endt opp med en 24" LED TV fra Finlux med innebygd dvd spiller og Rikstvdekoder(kortleser kommer i tilegg). Med et forbruk på beskjedne 19-25 watt er denne yppelig i et solstrømanlegg(bruker mindre strøm enn en gammel 14"svart/hvitt tv).
Tv Antenne: Ser at mange bruker store antenner rettet mot Trysilfjellet, dette medfører problemer på vinterstid, da snøen legger seg på antenna med resultat at antenna knekker. Det finnes stående antenner, hvor dette unngåes, men flere av disse trenger 12 volt (aktive antenner). Har brukt ei slik antenne nå i 3 år uten problemer. 
Radio: Bilradio med antenne passer veldig bra på et 12 voltsanlegg. Disse finnes i mange ulike prisklasser, men anbefaler radioer som har FM og DAB+

 
Bredbånd/telefon
Ice: 
Bruker 4G router med utvendig antenne i Fjellia, med bra god dekning. Hastigheten er det ingenting å si på, men routeren virker litt ustabil på oppkobling(WIFI).

Telenor: 
Har testet 4G routeren til Telenor i Fjellia. Den fungerer veldig bra.

Netcom: 
Har kjørt test på 4G routeren til Netcom. Det er den routeren med best hastighet og dekning i fjellia.

Bruk dekningskart fra ICE,Netcom og Telenor før dere anskaffer bredbånd på hytta.
Lykke til.